Oor die Resep

Bestanddele
250ml Melk
50g botter
1 en 1/2 eetlepel suiker
1/2 teelepel sout
1 en 1/2 teelepel gis
1 eier skiet
400 g koekmeel
1 teelepel koekiewater
Sesamsaad vir versiering
Voorbereiding
Stap 1
Verhit melk tot kookpunt op die stoof.
Stap 2
Voeg botter, suiker, en sout by
Stap 3
Roer tot botter opgelos het
Stap 4
Laat dit afkoel tot louwarm
Stap 5
Roer gis binne 10 minute
Stap 6
Klits slegs eierwit by mengsel
Stap 7
Voeg by
Stap 8
Meng tot gladde deegvorm
Stap 9
Knie baie bly (5min)
Stap 10
Laat die deeg rys vir 1 uur
Stap 11
Verdeel in 24 stukke. Vorm jou bagels.
Stap 12
Laat rys vir 10 min
Stap 13
Kook water in 'n pot op die stoof. Op kooktemperatuur plaas jou bagels in die water en laat dit kook vir 15 sekondes aan elke kant.
Stap 14
Versier jou bagels met sesame saad en plaas op 'n pan en laat dit bak in die oond op 200°C vir 20min.