top of page
Oor die Resep

Bestanddele
500g Koekmeel
7g Gis
100g Suiker
1 teelepel Sout
2 teelepels Kaneel
100g Botter
325 ml warm melk
1 eier
150 g Rosyntjies
60g Sitrus skil
Vir die verwerking:
3 eetlepels koekmeel
2 eetlepels water
Voorbereiding
Stap 1
Meng die meel, gis, suiker, kruie, en sout saam. Meng met 'n stadig handklitser.
Stap 2
Voeg by jou botter, melk, eier, en rosyntjies en meng stadig. Terwyl jou mengsel meng jou oond tot 180C en spuit jou pan met kook-en-spuit.
Stap 3
Knie jou mengsel vir 10min tot dit glad en elasties is.
Stap 4
Sit jou mengsel terug in die mengbak en laat dit vir 1 uur lank rys.
Stap 5
Verdeel jou deeg om 12 bolletjies te vorm en los die bolletjies weer vir 'n uur om te rys.
Stap 6
Versier jou broodjies met 'n streep of twee en laat hulle bak vir 20-22min.
bottom of page
