top of page

Klassieke Kruiebroodjie

Voorbereidingstyd:

10 Min

Kooktyd:

1 Uur

Bedien:

12 Porsies

Vlak:

Beginner

Oor die Resep

Bestanddele

  • 500g Koekmeel

  • 7g Gis

  • 100g Suiker

  • 1 teelepel Sout

  • 2 teelepels Kaneel

  • 100g Botter

  • 325 ml warm melk

  • 1 eier

  • 150 g Rosyntjies

  • 60g Sitrus skil


Vir die verwerking:

  • 3 eetlepels koekmeel

  • 2 eetlepels water

Voorbereiding

Stap 1


Meng die meel, gis, suiker, kruie, en sout saam. Meng met 'n stadig handklitser.



Stap 2


Voeg by jou botter, melk, eier, en rosyntjies en meng stadig. Terwyl jou mengsel meng jou oond tot 180C en spuit jou pan met kook-en-spuit.



Stap 3


Knie jou mengsel vir 10min tot dit glad en elasties is.



Stap 4


Sit jou mengsel terug in die mengbak en laat dit vir 1 uur lank rys.


Stap 5


Verdeel jou deeg om 12 bolletjies te vorm en los die bolletjies weer vir 'n uur om te rys.


Stap 6


Versier jou broodjies met 'n streep of twee en laat hulle bak vir 20-22min.

bottom of page