top of page

Kook Kaviaar

Voorbereidingstyd:

5 Min

Kooktyd:

20 Min

Bedien:

4 Porsies

Vlak:

Beginner

Oor die Resep

Bestanddele

  • 1 Koppie Sap/ Sous/ Likeur

  • 1 eetlepel agar-agar


Olie

  • 1 lang houer vir enige kookolie. Ek verkies sonneblomolie


Wat mis jy?

  • Pot

  • Houtlepel

  • Druppelaar

  • Lang glashouer vir olie

  • Yskas of vrieskas

Voorbereiding

Stap 1

Plaas jou kookolie vir 10-15 minute in die vrieskas (moenie dit laat vries nie, maak dit net baie koud).

Stap 2

Voeg die agar-agar en sous saam in 'n pot.

Stap 3

Verhit jou mengsel stadig tot kookpunt. Ja, regtig stadig, okei!

Stap 4

Roer aanhoudend totdat jou agar agar en sous gekombineer is.

Stap 5

Laat jou mengsel effens afkoel, maar dit moet steeds warm wees.

Stap 6

Gebruik 'n drupper en drup jou sous stadig in die koue olie. Werk so vinnig as moontlik voordat jou olie weer warm word.

Stap 7

Syg jou kookkaviaar uit en hou die olie vir enige ander resep. Plaas dit in 'n ligbeskermde houer en bêre dit in die yskas. Gebruik dit binne 3 weke.

bottom of page