Oor die Resep

Bestanddele
1 Koppie Sap/ Sous/ Likeur
1 eetlepel agar-agar
Olie
1 lang houer vir enige kookolie. Ek verkies sonneblomolie
Wat mis jy?
Pot
Houtlepel
Druppelaar
Lang glashouer vir olie
Yskas of vrieskas
Voorbereiding
Stap 1
Plaas jou kookolie vir 10-15 minute in die vrieskas (moenie dit laat vries nie, maak dit net baie koud).
Stap 2
Voeg die agar-agar en sous saam in 'n pot.
Stap 3
Verhit jou mengsel stadig tot kookpunt. Ja, regtig stadig, okei!
Stap 4
Roer aanhoudend totdat jou agar agar en sous gekombineer is.
Stap 5
Laat jou mengsel effens afkoel, maar dit moet steeds warm wees.
Stap 6
Gebruik 'n drupper en drup jou sous stadig in die koue olie. Werk so vinnig as moontlik voordat jou olie weer warm word.
Stap 7
Syg jou kookkaviaar uit en hou die olie vir enige ander resep. Plaas dit in 'n ligbeskermde houer en bêre dit in die yskas. Gebruik dit binne 3 weke.