top of page

Broodringetjies (Bagels)

Prep Time:

10 Min

Cook Time:

1 Uur

Serves:

4 Servings

Level:

Beginner

About the Recipe

Ingredients

  • 250ml Melk

  • 50g botter

  • 1 en 1/2 tbsp suiker

  • 1/2 tsp sout

  • 1 en 1/2 tsp gis

  • 1 eier geskei

  • 400g koekmeel

  • 1 tsp koue water

  • Sesame saad vir versiering

Preparation

Stap 1

Verhit melk tot kookpunt op die stoof.


Stap 2

Voeg botter, suiker, en sout by


Stap 3

Roer tot botter opgelos het


Stap 4

Laat dit afkoel tot louwarm


Stap 5

Roer gis by en los 10min


Stap 6

Klits slegs eierwit by mengsel


Stap 7

Voeg meel by


Stap 8

Meng tot gladde deeg vorm


Stap 9

Knie deeg tot glad (5min)


Stap 10

Laat die deeg rys vir 1 uur


Stap 11

Verdeel in 24 stukke. Vorm jou bagels.


Stap 12

Laat rys vir 10min


Stap 13

Kook water in 'n pot op die stoof. Op kook temperatuur plaas jou bagels in die water en laat dit kook vir 15 sekondes aan elke kant.


Stap 14

Versier jou bagels met sesame saad en plaas op 'n pan en laat dit bak in die oond op 200°C vir 20min.

bottom of page