top of page

Klassieke Kruiebroodjie

Prep Time:

10 Min

Cook Time:

1 Uur

Serves:

12 Servings

Level:

Beginner

About the Recipe

Ingredients

  • 500g Koekmeel

  • 7g Gis

  • 100g Suiker

  • 1tsp Sout

  • 2tsp Kaneel

  • 100g Botter

  • 325ml Warm Melk

  • 1 eier

  • 150g Rosyntjies

  • 60g Sitrus skil


Vir die versiering:

  • 3 Tbsp Koekmeel

  • 2Tbsp Water

Preparation

Stap 1


Meng die meel, gis, suiker, kruie, en sout saam. Meng met 'n stadig handklitser.



Stap 2


Voeg by jou botter, melk, eier, en rosyntjies en meng stadig. Terwyl jou mengsel meng verhit jou oond tot 180C en spuit jou pan met cook-and-spray.



Stap 3


Knie jou mengsel vir 10min tot dit glad en elasties is.



Stap 4


Sit jou mengsel terug in die meng bak en laat dit rys vir 1 uur lank.


Stap 5


Verdeel jou deeg om 12 bolletjies te vorm en los die bolletjies weer vir 'n uur om te rys.


Stap 6


Versier jou broodjies met 'n streep of twee en laat hulle bak vir 20-22min.

bottom of page